به گزارش وزارت نیرو، "گری لوییس" در دیدار با قائم مقام وزیر نیرو در امور بینالملل و پشتیبانی صنایع آب و برق جمهوری اسلامی ایران افزود: با تجربه 20 سالهای که از ایران دارم، قادر به درک وخامت دریاچه و تالاب هامون و مشکلات آن هستم.
وی اضافه کرد: باید تلاش کرد در نتیجه کم آبی هامون و ایجاد ریزگردها، معیشت و سلامت مردم منطقه سیستان به خطر نیفتد.
- بازسازی 46 هزار هکتار از زمینهای دشت سیستان
قائم مقام وزیر نیرو در امور بینالملل و پشتیبانی صنایع آب و برق در این نشست اعلام کرد: مشکل تالابهای هامون دارای چند مولفه است که از 20 سال قبل به رصد آن مشغولیم.
"علیرضا دایمی" افزود: دولت برای این که معیشت مردم منطقه دچار مشکل نشود، اعتبار لازم را در نظر گرفته است و در قالب آن 46 هزار هکتار از زمینهای دشت سیستان و قسمتهایی از هامون بازسازی و شبکه آنها نیز تکمیل میشود.
وی بر تکمیل زیرساخت چاه نیمهها تاکید کرد و ادامه داد: مولفه سوم مربوط به مطالعاتی است که در مرحله نخست با کمک موسسههای بینالمللی آغاز شده است و نتایج اولیه آن دریافت شد تا با همکاری کشورهای همسایه بتوان هامون را احیا کرد.
به گزارش ایرنا، تالاب بینالمللی هامون از سه دریاچه کوچک به نامهای هامون پوزک (میانی)، هامون صابوری (شمالی) و هامون هیرمند تشکیل شده است که بخش وسیعی از هامون پوزک و صابوری در خاک افغانستان و بقیه آن در خاک ایران قرار دارد که در زمان وفور آب به هم متصل میشوند و دریاچه هامون را تشکیل میدهند.
هامون از تالابهای بینظیر ایران است که در سال 1351 بهعنوان هفتمین تالاب بینالمللی ایران در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید و در سال 1386 از منطقه حفاظت شده به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت.
این تالاب همچنین در سال 2016 میلادی در چهارمین کنگره ذخیرهگاه زیست کره در لیما -پایتخت پرو- به عنوان دوازدهمین ذخیرهگاه زیست کره کشور به ثبت رسید.
نظر شما